Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Egy hely, ami még egy szűk éve sem létezik, de máris hatalmas rajongótábornak örvend. Egy hely, ahol az endorfin magától értetődő. Egy hely (valahol a fővárosi liget környékén), ahol csupán 3 (!) alkalmazott csodákat kreál. Az ötletgyáros – csokigyáros Mészáros Gábor kedvence a koriander, eper, mandula és vörös áfonya keveréke. De mindent lehet kombinálni, bármilyen változatot összeállíthatnak, a jelenlegi nyolcvanféle összetevőből nagyságrendileg csaknem hatvanmillió féle csokoládét tudnak készíteni.

A 32 éves fiatalember 2009-ig a B betűs sörgyártó multicég marketingmenedzsere volt, ám a gazdasági válság miatt – átszervezésre hivatkozva - elbocsátották. Ekkor nehéz idők jártak. Gábor autóbalesetet szenvedett, ezt követően több hónapig lábadozott. (eddig nagyon ismerős a szitu! Embarassed). Állást keresni csak ezután kezdett el, kevés sikerrel. Egy ideig mindenhová elküldte az önéletrajzát, próbált elhelyezkedni. (Még mindig ismerős Embarassed) Aztán egy idő után megunta az álláskeresést és úgy döntött saját maga főnöke lesz. Az ötlet megvolt: Gábor ugyanis kitalálta, hogy egy jó minőségű csokoládé lehetne az alap, és mindenféle finomságot rá lehetne tenni a megrendelő kívánsága szerint (ez amolyan pizza feeling).

Saját véleményem szerint a mai tömeggyártásban a személyesség rettentő fontos és simán versenyképessé tehet egy közepes minőségű terméket is… főleg, ha magas minőségről van szó, mint ebben az esetben! Ez a fajta csokoládégyártás egyébként nem újdonság, külföldön már régóta kapni ilyen csokikat (sőt, Magyarországon is ezeket a külföldi termékeket) ám magyar gyártásban még valóban nem jelent meg ez a típusú készítési mód és jelentős különbség, hogy például egy amszterdami vállalkozáshoz képest a chocoMe sokkal többféle feltétet kínál.

A chocoMe 2010. június 17-én jött létre, de a beindulás előtt Gábor egy évig csak a csokoládénak élt. Először egy belgiumi csokoládéakadémián elvégzett egy egyhetes tanfolyamot olyan mesterek társaságában, mint Philippe Vancayseele, vagy Alexandre Bourdeaux, majd itthon minden szakirodalmat felkutatott, utána pedig házi körülmények között olvasztott, kóstolt, ízesített, tesztelt. Aztán tavaly júniusban egyik PR-os barátja segítségével egy kis kommunikációs-marketinges trükköt alkalmaztak, ugyanis a sajtótájékoztatóra meghívott újságírók személyes ízlésüknek megfelelően elkészített csokoládét kaptak ajándékba. Ennek köszönhetően (mert tényleg igaz a mondás: miszerint a szívhez a gyomron át vezet az út) a chocoMe pazar hírverést kapott.

A manufaktúra különleges csokoládéi nagy élelmiszer-áruházakban nem kaphatók (megjegyzem: ez preferálandó hozzáállás), de az internetes rendelés mellett a viszonteladói hálózat egyre bővül. Virág-, édességboltok, bor- és delikát üzletek forgalmazzák saját termékeik mellett a kreációkat. Sőt, a termék már külföldön is kezdi megvetni a lábát.

Érdekes, hogy a chocoMe nem több mint 70 négyzetméteren működik. Az alapanyag egy prémium minőséget előállító belga gyártó terméke. Ezt felmelegítik, nagy, vékony táblákba öntik, majd a vevők kívánságának megfelelő feltéteket (iofilizált gyümölcsöket, fűszereket, magvakat) tesznek rá. A vaníliától kezdve a fahéjon át, a vörösboros tengeri sóig minden megtalálható a fűszer választékban, a bátrabbak a borsos, a köménymagos, a snidlinges vagy a chilis csokit is kipróbálhatják. A magvak között a cukrozott mandula, vagy például a wasabis mogyoró és szezámmag is jól hangzik, de a kandírozott virágszirmokat, az aranypelyheket vagy a gumicukrot is érdemes megkóstolni a csokival. A késztermék végül luxusterméket idéző, szép csomagolást kap, s már kész is a személyre szabott csokoládé.

Röviden a termék: jó, egyedi és sikeres. De mindenképpen megemlíteném azt a munkát is, ami mögötte van. A termék neve, külleme, a honlap felépítése, a szolgáltatások ötletessége, a közösségi oldalak bevonása, mind mind profizmusra utal. Nem túl sok, nem giccses, nem bonyolult. Szerintem tökéletes! (pusztán csak egyetlen apró megjegyzés: az interneten való rendelés szerintem kedvezményrendszerért kiált!)

 


Forrás: Readers Digest, Origo.hu, ChocoMe

Kezdőoldal ~ OLVASNIVALÓK ~ Titkok - Érdekességek ~ chocoMe – csoki Nekem?