Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Holland sajtok

Ha van igazi „sajtország", akkor az Hollandia, a világ legnagyobb sajtexportőre. Hollandia igencsak bővelkedik dús legelőkben, melyek alkalmasak szarvasmarhatartásra, ez az országot az egyik legnagyobb sajthatalommá tette. Jellemző, hogy a sajtot itt szinte reggeltől estig fogyasztják. Leginkább salátákkal, levesekben, hallal, gyümölccsel, sütve-főzve szeretik, híres az amszterdami lepény, az apeldoorni szendvics és még sok más sajtos étel.

Olvasóink értékelése: / 11
ElégtelenKitűnő 

Old_Amsterdam

Egy olyan holland ínyencsajt, amit tökéletesre érlelnek, és ízét rendszeresen ellenőrzik.

 

Maaslander

Krémes, gazdag ízű és alacsony sótartalmú holland sajt.

 
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 

LimburgerA limburgi Hercegségből származó sajt, mely ma egyszerre Hollandia, Belgium, és Németország területe is. A Limburger különösen csípős szagú.

   

LeydenA Leyden – vagy Leiden – hasonlít az Edamihoz, sárga, köményes tehénsajt. Hasonlít a goudához, csak kisebb korongokban árulják.

 
Olvasóink értékelése: / 11
ElégtelenKitűnő 

 LeerdammerFélkemény tehénsajt, melyet 3 – 12 hónapig érlelnek. Ízében hasonlít az ementálira, de teltebb.

   

További cikkeink...

1. oldal / 2

Kezdőoldal