Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Ki olvas éppen?

Oldalainkat 51 vendég böngészi

Legutóbbi hozzászólások

  • oks mivan?
    By a nagy ő
  • Nehéz nem egyetérteni Veled, legalábbis a legtöbb ...
    By Moses
  • Egész érdekes bejegyzés lett. Még visszajövök!
    By Suzanna
  • Egyszer azért csak meg kellene kóstolni!
    By Apuka
  • Csak gratulálni tudok ehhez a ízléses, körültekint...
    By Apuka

Fourme_DAmbert_au_Lait_Cru

Egy tökéletesen érett sajt, amely Ambert vad legelőiről származik.

A sajt neve kissé nagyvonalúan cseng annak, aki nem tud franciául: Fourme a latinul a tárolóedény alakjára utal, amiben az aludttejet tartották. Az olasz „formaggio” (sajt), szintén latin eredetű. Néhány francia dialektusban az egyszerű fourme is sajtot jelent. Au lait cru jelentése: „nyers (vagyis nem pasztörizált) tejből készült.” 

A Fourme D’Ambert au lait cru Franciaország egyik kedvelt, kékpenészes márványsajtja, melyet gyakran neveznek francia Stiltonnak. Eredete a római korig vezethető vissza. A félkemény alapsajtot Penicillin roquefort spórával oltják be és legalább 28 napig érlelik. Ezalatt az idő alatt hetente befecskendezik Vouvrayyal. A sajttésztában látható szürkés-zöld vénák egészen vastagon futnak. Kekszre kenve a márványsajt ízéhez hasonlóan édeskésen csípős érzetet kelt. Fontos, hogy megfelelően friss legyen. Három napnál nem érdemes tovább eltartani, mert a krémszerűség és az édeskés tejszerű ízek eltűnnek, az élő baktériumkultúrák átveszik a hatalmat, erős, gombás, rossz utóízt hagynak a szájban.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Kezdőoldal ~ Sajtok ~ Francia sajtok ~ Fourme D'Ambert