Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Szülőföldje Franciaország északi részen van, a belga határ közelében.

Ezt az AOC-védjeggyel ellátott sajtot Picardiában készítik, Nord megye déli és Aisne megye északi részén. A Maroilles-nak mosott, narancssárga kérge van. Formája utcakőre emlékeztet. Oldalainak hossza 13 cm, magassága 6 cm. Súlya 72 dkg. Ettől eltérő méretben is készítik. Ezek elnevezése: az 54 dkg-os "sorbais", a 36 dkg-os „mignon", a legkisebb, amelynek súlya 18 dkg „quart". A tehéntejet beoltják, a tejsavót lecsöpögtetik, a sajtot formázzák, és páclével átkenik. Formázás után szellőztetőhelyiségben érlelik, ahol 8-10 nap alatt enyhe nemespenész-bevonat alakul ki a felületén. Ezt lemossák lekefélik róla. Ezután a sajtot további 3-5 hétig a pincében tárolják. Csak a Thiérache-ban fekvő pince biztosítja a sajt különleges bevonatának és aromájának kialakulását. A Maroilles-nek jellegzetesen erős illata van. Ennek köszönheti gúnynevét, vieux puant, ami annyit tesz: büdös fráter. Minél érettebb, annál fűszeresebb és erősebb az íze.