Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Ki olvas éppen?

Oldalainkat 631 vendég böngészi

Legutóbbi hozzászólások

  • oks mivan?
    By a nagy ő
  • Nehéz nem egyetérteni Veled, legalábbis a legtöbb ...
    By Moses
  • Egész érdekes bejegyzés lett. Még visszajövök!
    By Suzanna
  • Egyszer azért csak meg kellene kóstolni!
    By Apuka
  • Csak gratulálni tudok ehhez a ízléses, körültekint...
    By Apuka

Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 

angelo1

„Az első olasz cukrászda Budapesten." Az Angelo cukrászda 2005-ben nyitotta meg kapuit a MOM Park bevásárlóközpont földszintjén 120 nm-es vendégtérrel. A cukrászda fő specialitása, és egyedisége abban rejlik, hogy Magyarországon először, kizárólag Olasz cukrászati termékeket forgalmaz, melyek Giovanni Lupo híres olasz cukrász recetúrái szerint készülnek. Saját cukrászműhellyel rendelkeznek, ahol lelkes fiatal cukrászok készítenek hagyományos olasz cukrászati remekeket, valamint, házi jellegű finomságokat egyaránt.

Termékeik között természetesen szerepelnek a Magyarok által már jól ismert és közkedvelt édességek, mint a tiramisu, és a profiterol, de náluk megismerhetünk egyéb Olaszországban legalább annyira kedvelt nyalánkságokkal is, mint a canoli, sedanini vagy a torta della nonna, és még sorolhatnám. Szárazsüteményeik megint csak a nem szokványos Magyarországon ismert teasütemények kategóriájába tartoznak, hanem Olaszország különlegességeiből nyújt újabb ízelítőt. Mogyorós, mandulás, csokis, lekváros linzerek és ropogós „cantuccini-k”, melyek borba mártogatva - állítólag - igazi gasztronómiai élményt nyújtanak.

Véleményem szerint kifejezetten sajátos koncepció, hogy a cukrászda azon vendégeinek is igyekszik megfelelni, akik nem édesszájúak, de mégis szívesen beülnének ide. Nekik - továbbra is tartva az Olasz vonalat - szendvicseket kínálnak nagy választékban, különleges itthon nem forgalmazott saját készítésű speciális kenyérfajtákból. Ilyenek a schiacciata, focaccia, piada, stb.

Mint említettem, a MOM parknál találhaó, de - szintén elég sajátosan - nem benne, hanem a sarkából kikanyarítva. Engem speciel meg is lepett először a dolog, hiszen a komplexumból meg sem lehet közelíteni, de emiatt tényleg nincs pláza-fagyizó érzése az embernek.
angelo2Meglehet, hogy az árak első pillantásra kissé borsosnak tűnnek. Ám általános és végzetes hiba, hogy az emberek itt jórészt meg is állnak, nem látnak tovább. Hajlamosak nagyon észrevenni, hogy egy sütemény kicsit drágább az átlagnál, de azt már nem, hogy mennyivel nagyobb és jobb, mint az olcsóbb helyeken.
Ez a cukrászda ébresztett rá arra, hogy igenis nem mindegy, hogy hogy néz ki, amit megeszek. A chokito reklámszakembere biztosan mérges lenne, ha ezt hallaná, de igenis számít a küllem, hiába nem látom sokáig egyben a dolgot. Az Angeloban szépek a termékek. Itt egy sütemény nem egy szelet, hanem inkább egy adag.
Az egyik kedvenc a Sacher, ami tényleg Sacher, nem más. És szinte egy kisebb torta.
Épp ezért eladható. Ennyiért is!
Ilyen egyszerű!

 


1126. Budapest, Alkotás út 53.
www.angelocafe.hu

Kiegészítés! Hozzátenném, hogy a kiszolgálásra korábban nem tértem ki, a hozzászólónak valóban igaza van ezt illetően. Velem is (nem egyszer) előfordult, hogy megvárattak. A cukrászdának erre sokkal jobban oda kellene figyelnie ahhoz, hogy tökéletes lehessen.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Kezdőoldal ~ Gasztro-tesztek ~ Sütikritikák ~ Angelo cukrászda