Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Olvasóink értékelése: / 8
ElégtelenKitűnő 

cabernet_franc

Régi, már az 1600-as években jól ismerték és kedvelték. Francia származású, de az egész világon elterjedt, úgynevezett "világfajta". A Cabernet Franc Bordeaux egyik legnagyobb számban telepített szőlőfajtája, s mint ilyen talán a mikroklímájában hasonló villányi térségben mutatja meg legszebb értékeit. Bora fajtajelleges, kellemesen fanyar, lágy, bársonyos, ideális vörösbor. Illata szederre, zamata kökény-erdei szamóca-szilva illatokra vezethető vissza. Bár hasonló szerkezetű és ízű, mint a Cabernet Sauvignon, ez a borszőlő nem annyira testes, kevésbé savas és nem rendelkezik annyi tanninnal.

 

Milyen ételek illenek hozzá? Füstölt sajt, Szarvaspörkölt, báránysült, vaddisznósült, Máj, Szeder, tárkony, Tepertős pogácsa

Borok ebből a szőlőből
Bolyki Pince Egri Cabernet Franc
Figula Tihanyi Cabernet Franc
Heimann Cabernet Franc
Sauska Cabernet Franc
Takler Cabernet Franc
Vincze Béla Birtokbor
Weninger Cabernet Franc

Régi, már az 1600-as években jól ismerték és kedvelték. Francia származású, de az egész világon elterjedt, úgynevezett "világfajta". A Cabernet Franc Bordeaux egyik legnagyobb számban telepített szőlőfajtája, s mint ilyen talán a mikroklímájában hasonló villányi térségben mutatja meg legszebb értékeit. Bora fajtajelleges, kellemesen fanyar, lágy, bársonyos, ideális vörösbor. Illata szederre, zamata kökény-erdei szamóca-szilva illatokra vezethető vissza. Bár hasonló szerkezetű és ízű, mint a Cabernet Sauvignon, ez a borszőlő nem annyira testes, kevésbé savas és nem rendelkezik annyi tanninnal.

 

Milyen ételek illenek hozzá?

Füstölt sajt

Szarvaspörkölt, báránysült, vaddisznósült

Máj

Szeder, tárkony

Tepertős pogácsa

 

Borok ebből a szőlőből

Bolyki Pince Egri Cabernet Franc

Figula Tihanyi Cabernet Franc

Heimann Cabernet Franc

Sauska Cabernet Franc

Takler Cabernet Franc

Vincze Béla Birtokbor

Weninger Cabernet Franc