Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Ki olvas éppen?

Oldalainkat 624 vendég böngészi

Legutóbbi hozzászólások

  • oks mivan?
    By a nagy ő
  • Nehéz nem egyetérteni Veled, legalábbis a legtöbb ...
    By Moses
  • Egész érdekes bejegyzés lett. Még visszajövök!
    By Suzanna
  • Egyszer azért csak meg kellene kóstolni!
    By Apuka
  • Csak gratulálni tudok ehhez a ízléses, körültekint...
    By Apuka

Olvasóink értékelése: / 9
ElégtelenKitűnő 

repcemezA repce méze gyorsan, finomszemcsésen kristályosodik. Színe halványsárga, kristályosan még világosabb.

Pergetés után 3-5 nap múlva veszi fel hófehér színű, kristályos állagát. Kitűnő krémméz. Nagyon édes, de emellett van a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata is. Jellegzetes ízű, nem mindenki kedveli, viszont sajátos tulajdonsága, hogy lágy, tehát fogyasztás után lúgossá válik, így nem növeli a gyomor savasodását. Könnyen sűrűsödik, folyékony állapotban sárga színű, de kikristályosodás után fehérré változik. A cukorbetegség káros mellékhatásai ellen is hatásos. Savtartalma annyira alacsony, hogy a gyomorsav-túltengésben szenvedőknek is ajánlható. Sajnos a méhészek nem mindig tartják meg tisztán, hanem összecsapják a vegyes virágmézzel, olykor eltávolítják ugyan a repcemézes kereteket, de az akác után, hordásszegény időben visszateszik a kaptárba, feletetik a méhekkel. Ha lenne megfelelő ára és jó piaca - jelentősen több tiszta repceméz kerülhetne forgalomba.

 

 

Hozzászólások  

 
+1 #1 Lindi 2012-04-18 11:25
Imádom. A legjobb méz szvsz, és sajnálom, hogy nehezebben hozzáférhető, mint a többi népszerűbb fajta.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Kezdőoldal ~ Mézek ~ Méz fajták ~ Repceméz