Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Ki olvas éppen?

Oldalainkat 48 vendég böngészi

Legutóbbi hozzászólások

  • oks mivan?
    By a nagy ő
  • Nehéz nem egyetérteni Veled, legalábbis a legtöbb ...
    By Moses
  • Egész érdekes bejegyzés lett. Még visszajövök!
    By Suzanna
  • Egyszer azért csak meg kellene kóstolni!
    By Apuka
  • Csak gratulálni tudok ehhez a ízléses, körültekint...
    By Apuka

Idényjellegű sajt, melyet kizárólag egy területen a svájci határvidéken lévő Haut-Doubs térségben, a Doubs folyami forrás melletti Mouthe faluban gyártanak.

A Vachelin, vagy másnéven Mont d’Or egy krémes és érzéki sajtkülönlegesség. Minden évben augusztus 15-én kezdik gyártani, amikor a tehenek visszatérnek a hegyi legelőről és csak szeptember 30-a és március 31-e között árulják.

A Mont d’Or 1463 méter magas hegy a francia-svájci határon. Ebből adódtak is bizonyos gondok, ugyanis mindkét oldalon különlegesen jó sajtot készítenek. A sajátos bájú hegyi vidékeken telente félkemény, sárgás kérgek alatt egyedülállóan elefántcsontszínű, selymes és buborékos állagú, illatos sajtok érlelődnek.  A Mont d’Or sajt a kevés téli sajtok egyike, s a „vacherin” családba tartozik (ez részben arra utal, hogy tehéntejből készül). A megjelenése egyedülálló: belül puha, héja ráncos arany-narancssárga. Mindegyik korongot a gyantás, zamatos kéreg egy lapos sávjával tekerik körbe, majd fedeles, fából készült dobozba csomagolják. Általában kanállal fogyasztják, egy speciális Fondue-ként is kedvelt: a közepébe vájt lyukba fehérbort öntenek, a sajtot alacsony hőmérsékleten, a dobozzal együtt sütőbe rakva megolvasztják és ezt kínálják burgonyával, vagy hideg mártogatóssal.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés