Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Ki olvas éppen?

Oldalainkat 45 vendég böngészi

Legutóbbi hozzászólások

  • Imádom. A legjobb méz szvsz, és sajnálom, hogy neh...
    By Lindi
  • A neve igazából szalámis gyömbért jelent, nem gyöm...
    By Dani
  • Tavaly december 30.-án asztalt foglaltunk a Sir La...
    By ILA
  • Kedves Mary1997, Információim szerint kvargli saj...
    By Slambuc
  • Kérek információt arról, hol lehet Budapesten kvar...
    By Mary1997

Cseh és szlovák sajtok

A csehek, a morvák és a szlovákok sajtkultúrája is igen régi keletű. A korábbi századokban sajtjaik alapvetően juh-, kisebb mértékben kecsketejből készültek, a XX. század óta azonban más népekhez hasonlóan náluk is a tehéntejből előállított sajtok kerültek előtérbe. A hagyományos módon készített sajtok divatja azonban ismét fellendült, és némelyik sajtfajta a cseh és szlovák nemzeti identitás, büszkeség tárgya lett.

szlovak_borsos_fehersajt

A görög feta sajt leghíresebb szlovák verziója, fűszerkeverék hozzáadásával.

 

dumbier_salamovy

Neve gyömbéres szalámi-t jelent, melyet ízesítéséről és alakjáról kapott.

   

fustolt_farmer_sajt

Félkemény, érleletlen, pácolt, füstölt sajt. A legelterjedtebb hagyományos szlovák sajt.

 
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 

hermelin2

Más néven Pikantní nakladny syr.

   
Olvasóink értékelése: / 5
ElégtelenKitűnő 

niva

 Kékpenészes cseh sajt, egyenértékű a rogueforttal. A különbség a termelésben rejlik – ez egy pasztőrözött tehéntejből készülő kék sajt.

 

 
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 

Olmutzi_kvargli

Az olmüzti sajtpogácsát Magyarországon kvargliként emlegetik, amely a német quargel szóból eredeztethető.

   
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

parenyica

Ezt a sajtot először a Magyarország peremvidékén élő,  Balkán felől végigvonuló, majd megtelepedő lakossága készítette, később a Felföld magas hegyi pásztorkodásának jellegzetes terméke volt.

   
Kezdőoldal ~ Sajtok ~ Cseh és szlovák sajtok