Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Ki olvas éppen?

Oldalainkat 581 vendég böngészi

Legutóbbi hozzászólások

  • oks mivan?
    By a nagy ő
  • Nehéz nem egyetérteni Veled, legalábbis a legtöbb ...
    By Moses
  • Egész érdekes bejegyzés lett. Még visszajövök!
    By Suzanna
  • Egyszer azért csak meg kellene kóstolni!
    By Apuka
  • Csak gratulálni tudok ehhez a ízléses, körültekint...
    By Apuka

Olvasnivalók

Igyunk egy feketét! Nézzük hát, mit is iszunk, hogyan lesz a legfinomabb, mit érdemes tudni róla!

A kávécserje eredetileg az etiópiai Kaffa tartomány fennsíkjáról származik, ahol terméséből még ma is kását főznek. Forró italként igazából csak a XI. századtól fogyasztják. Az idők során számos érdekes tény terjedt el róla, melyek hol bebizonyosodtak, hol pedig megcáfolták őket. Ezek közül nézzük a legérdekesebbeket!

 

   
Olvasóink értékelése: / 9
ElégtelenKitűnő 

Mára már olcsóbb, mint a hekk-, hering- vagy tőkehalfilé. Emiatt sokan emellett a hal mellett döntenek, pedig ha tudnák, milyen utat jár be, mire a boltba kerül...
A magyar (sokkal puritánabb) nevén: vietnámi cápaharcsa a harcsafélék családjába tartozik és Délkelet-Ázsiából származik. A latin nevén elhíresült hal (pangasius hypophthalmus) eredeti természetes élőhelyén felnőtt korára 130 cm-esre és akár 40 kilósra is megnőhet.

   

Azt mondják, a bor és az étel párosításának az alapja pontosan az a harmónia, ami a jó házasság alapja, tehát a párosítás mindig legyen egy kicsit több, mint amit a két alkotóelem külön-külön nyújtani tud. A bort természetesen önmagában is lehet fogyasztani. Ilyenkor maga a nedű határozza meg, hogy mit falatozzunk mellé. Amikor ételekhez párosítjuk, az ízek mindig egészítsék ki a bort, soha ne nyomják el, inkább az utóbbi érvényesüljön egy leheletnyivel jobban.

   

Az isler, pontosabban ischler: ischlit jelent. Az közkedvelt ischli (fánk) csokoládéval bevont, ribizlilekvárral töltött két lapos, omlós tésztakorong.
Az eredeti ischlert I. Ferenc József számára készítették és ez kedvenc süteményévé vált. Sokan azt vallják, hogy az ischli Zaun Cukrászda főcukrásza: Richard Kurth találmánya volt 1950 ben. Ha bárki el tudja dönteni, hogy valójában kihez köthető, az szóljon… hisz akárhogy számolom, minimum 100 év difi van köztük.

 

   

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a húshagyó kedd, a hamvazó szerda és a Torkos Csütörtök.

   
Olvasóink értékelése: / 5
ElégtelenKitűnő 

Múlt szombaton volt szerencsém részt venni az első olyan borkóstolón, ahol vakon kóstoltunk, a következtetéseket csak a végén vontuk le és magunk bíráltuk a borokat. A kezdetben egymásnak „idegen” emberek, a borsor végére már kedves ismerősökké váltak néhány kellemes óra eltöltése, finom zamatú borok és házi borkorcsolyák elfogyasztása után.

   

1. oldal / 2

Kezdőoldal ~ OLVASNIVALÓK