Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Olvasnivalók

A szarvasgomba a legtöbb embernek afrodiziákumként jut az eszébe. Alexandre Dumas szerint „a szarvasgomba a hölgyeket gyengédebbé, a férfiakat szeretnivalóbbá teszi". De Régen az ördög rokonának tartották, mert a föld alatt található és fekete.

   
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

A legtöbb ember meg van róla győződve, hogy a főtt tésztát az olaszok találták fel. Annak ellenére, hogy Olaszországban a pasta alapvető ennivaló, a tészta eredete sokkal régebbre és keletebbre nyúlik vissza: Ázsiába.A legkorábbi tészta mintegy 4.000 éves, és a Sárga-folyó közelében fekvő Lajia területéről származik.

   
Olvasóink értékelése: / 5
ElégtelenKitűnő 

magyarkonyha1

A magyar konyháról sok korabeli és későbbi adattal rendelkezünk. Ennek oka, hogy ételeink egészen más jellegűek voltak, - és ma is azok - mint Európa más népeié. A másik ok ősi étkezési szokásainkban gyökerezik, amelyek a mai napig megmaradtak. Európa minden népének feltűnt a magyarok étel-ital bősége. A magyarok evés-ivását a Nyugat ma is felháborító prédálásnak tekinti.

   

wishky

1494-ből származik az az érdekes írásos feljegyzés amiben IV. Jakab skót király egy szerzetesnek 8 hordó malátát adott, hogy készítsen belőle aqua vitae-t, vagyis élet vizét. Körülbelül 1500 palack whisky készült belőle. Az 1500-as években már az aqua vitae készítésének módját is részletesen leírták, igaz, ekkor még nem az ital élvezeti hatását emelték ki, inkább gyógyhatású készítményként ajánlották.

   
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

sajt_fondu

Nem hiába kedvence az ínyenceknek a svájci fondü, ugyanis a sajtolvasztás kitűnő társasági esemény, az étel pedig jó fehérborok és rozék remek partnere lehet. Az alpesi ország talán leghíresebb nemzeti eledelének több fajtája létezik, ezek közül az eredeti elkészítését mutatom most be. Egész Franciaországban és svájcban szívesen fogyasztják.

   

macaron4

A macaron Franciaországban népszerű, különleges édesség, első ránézésre leginkább habcsókra hasonlít. Az emberek többsége általában gondolkozás és kóstolás nélkül rá is vágja, hogy nem szereti, én is így voltam ezzel, mert hát hiába dekoratív, nagyon műanyagnak hat…

   

2. oldal / 2

Kezdőoldal ~ OLVASNIVALÓK