Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |
Slambuc Szakácskönyv
Cookbook

 

Kategóriák Régi magyar étkek Almás kukoricalepény

icon
Következő Recept
Nyomtatás
E-mail
Almás kukoricalepény
Almás kukoricalepény

Szerző: admin

Értékelés: Nincs szavazat

Leírás:
Kell hozzá

10 dkg kukoricadara, 2,5 dl tej,3 db tojás, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 6 dkg porcukor, csipetnyi fahéj, fél citrom reszelt héja, l0 dkg vaj, 30 dkg alma, 7 dkg mazsola, 30 ml rum, porcukor a szóráshoz.

Elkészítése

A kukoricadarát habverővel a hideg tejbe keverjük, majd belekeverjük a tojást, sót, porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint a csipetnyi fahéjat és a citromhéjat,jól összekeverjük. Tepsiben felforrósítjuk a vajat, beleöntjük a kukorícás maszszát, kis lángon kb. 10 percig sütjük, majd levesszük a tűzről. Közben a mazsolát rumba áztatjuk. Az almát meghámozzuk, durván lereszeljük és ráterítjük az elősütött lepényre, a rumba áztatott mazsolát rászórjuk és előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 20 percig sütjük, fakanállal kisebb darabokra törjük és további 10 perc alatt készre sütjük erős felső lángon. Szépen elrendezzük a tányéron és porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Részletek be / ki Egyéb információk

 

Recept értékelése
1 (rossz) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (nagyon finom)


Hozzászóló neve Megjegyzés
1 + 7 =

 

 

Kezdőoldal ~ RECEPTEK ~ Kategóriák ~ Régi magyar étkek ~ Almás kukoricalepény