Ki olvas éppen?
Legnépszerűbb cikkek
Szerző: admin
Értékelés:
(1Értékelés)
500 g sertéskaraj (csont nélkül), vagy szűzpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. margarin, 300 ml tejszín, 50 g liszt, tárkony, 100 ml fehérbor
A sült zöldséghez: 200 g zeller, 200 g sárgarépa, 200 g gomba, 1 db paprika, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 150 g ceruzabab, 1 db paradicsom, 1 db lilahagyma, só, bors, petrezselyem, oregano, 50 g vaj
A margarinon megfuttatott vöröshagymán megpirítjuk a csíkokra vágott sertéshúst, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük, majd liszttel megszórjuk. Tejszínnel és fehérborral felengedjük és felforraljuk. Sült zöldség: a zöldségeket megtisztítás után kisebb darabokra vágjuk, előbb a zellert és a sárgarépát vajon megfuttatjuk, majd a többi zöldséget is megpirítjuk, fűszerezzük. A végén hozzáadjuk a paradicsomot és készre sütjük. A hússal együtt tálaljuk
|