Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |
Slambuc Szakácskönyv
Cookbook

 

Kategóriák Régi magyar étkek Császármorzsa

Előző recept
Következő Recept
Nyomtatás
E-mail
Császármorzsa
Császármorzsa

Szerző: admin

Értékelés: Nincs szavazat

Leírás:
Kell hozzá

20 dkg búzadara, 40 dl tej, 10 dkg vaj, l/2 citrom, 3 db tojás, só, 10 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, gyümölcsszirup vagy lekvár.

Elkészítése

A buzadarát tálba tesszük, ráöntjük a hideg tejet. és az olvasztott vaj felével jól összekeverjük, kb. fél óráig pihentetjük.A tojások sárgáját, egy pici sót, a reszelt citromhéjat, a cukor felét a megduzzadt búzadarával jól ősszekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és apránként, lassan a tésztához keverejük. A tésztát a maradék forró vajra öntöm, és keverés nélkül, mérsékelten meleg sütőben addig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Ekkor összevagdaljuk, beleszórjuk a mazsolát, a megmaradt cukrot, jól összekeverjük, és viszszatesszük a sütőbe. Kb. l0 perc múlva újból kivesszük és szétmorzsoljuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.Gyümölcsszörpöt vagy lekvárt adhatunk hozzá.

 

Részletek be / ki Egyéb információk

 

Recept értékelése
1 (rossz) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (nagyon finom)


Hozzászóló neve Megjegyzés
0 + 9 =