Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |
Slambuc Szakácskönyv
Cookbook

 

Kategóriák Tészták Bolognai spagetti

icon
Következő Recept
Nyomtatás
E-mail
Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

Szerző: admin

Értékelés: Nincs szavazat

Leírás:

Itáliában, a Pó völgyében, Emilia Romagna tartományhoz tartozó, pont a csizma száránál lévő Bologna. Innen származik ez a húsos-paradicsomos ragu, melyet mi előszeretettel spagettivel fogyasztunk. Az olaszoknak a pizza után a második leghíresebb ételük a „bolognai spagetti”, de ez a név Bolognában és Emilia Romagnában őszinte felháborodást kelt. Arrafelé az járja, hogy óvakodni kell az olyan vendéglőstől, aki „bolognai spagettit” kínál, mert vagy nem ért az olasz konyhához, vagy kizárólag a turisták pénztárcája érdekli. A bolognai húsmártást ugyanis főként tagliatellével, azaz házi készítésű tojásos szélesmetélttel fogyasztják. Azt mondják: a spagetti nem tartja meg az ilyen dús, húsos szószokat, mint a darált húsos bolognai.

Kell hozzá

40 dkg sovány marhahús, olivaolaj, 50 dkg száraztészta, 15 dkg paradicsompüré, 4 evőkanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kisebb répa, ¼ zeller, 1 evőkanál cukor, 1 ek. bazsalikom, 1 ek. oregánó, őrölt bors, só, reszelt sajt (az olaszok parmezánt használnak)

Elkészítése

A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát átnyomjuk, majd mindkettőt megpároljuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve megpirítjuk. Sózuk, majd a paradicsomszósszal és kevés vízzel (vagy húslével, esetleg vörösborral) felöntjük, beletesszük a fűszereket, a lereszelt répát és a zellert. Cukorral elkeverve, kis lángon körülbelül 45 perc alatt (van aki a hosszabb, több órás főzésre esküszik) készül el. Tálalásnál friss bazsalikomot szórunk és sajtot reszelünk rá.

 

Részletek be / ki Egyéb információk

 

Recept értékelése
1 (rossz) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (nagyon finom)


Hozzászóló neve Megjegyzés
8 + 8 =

 

 

Kezdőoldal ~ RECEPTEK ~ Kategóriák ~ Tészták ~ Bolognai spagetti