Ki olvas éppen?
Legnépszerűbb cikkek
Szerző: admin
Értékelés:
(2Szavazat)
1 kg őz, vagy vaddisznócomb (vagy gerinc), 5 dkg szalonna, 1 narancs héja, fél kiskanál csípős pirospaprika, fél evőkanál zsír, fél evőkanál liszt, 2 ek. húsleves, só
Páchoz: 0,5 dl száraz fehérbor, 1 babérlevél, fél kiskanál kakukkfű, 1-2 szem összeroppantott borókabogyó
Tisztítsuk meg az őzcombot. Vágjuk csíkokra a szalonnát, és forgassuk meg a pirospaprikában és a reszelt narancshéjban. Tűzdeljük meg ezzel a combot. Tegyük az egészet egy tálba. Készítsük el a páclevet a borból és a fűszerekből (minden hozzávalót keverjünk jól össze), majd kis vízzel és olajjal higítva ezzel locsoljuk meg a húst. Naponta többször forgassuk meg. 3 napon át pácoljuk hűtőben. A combot töröljük szárazra mielőtt megsütnénk, kenjük be zsírral, majd tegyük egy tűzálló edénybe. Közepes fokozaton 45 percen át sütjük (gerinc esetén 25 perc is elegendő). Mikor már megsült, kivesszük egy tálra. Az edényben maradt szaftot és a leszűrt páclevet elkeverjük a húslevessel és a liszttel. Sűrű mártást készítünk belőle. Szeleteljük fel a húst, és öntsük végig a mártással.
|