Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |
Slambuc Szakácskönyv
Cookbook

 

Kategóriák Húsos ételek Spárgás-citromos ricottakrémmel rakott csirke, fehérboros-mustáros szószba forgatott újkrumplival

Előző recept
Következő Recept
Nyomtatás
E-mail
Spárgás-citromos ricottakrémmel rakott csirke, fehérboros-mustáros szószba forgatott újkrumplival
Spárgás-citromos ricottakrémmel rakott csirke, fehérboros-mustáros szószba forgatott újkrumplival

Szerző: admin

Értékelés: Nincs szavazat

Leírás:
Kell hozzá

2 db csirkemell filé, 1 csomag bacon szalonna, 1 doboz ricotta (250g), 1 csomag spárga (400-500g), 1-2 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, só, bors. A körethez: Fél kiló úkrumpli, megpucolva, falatnyi kockákra vágva, 4 szál újhagyma, fél deci száraz fehérbor fél deci húslé, 1 evőkanál mustár, pár csepp citromlé

Elkészítése

A megmosott spárgaszárak fás végét lenyisszantom, a maradékot félcentis darabokra aprítom, és vajon+baconon kevés sóval és löttyintésnyi fehérborral roppanósan puhára párolom/pirítom. A ricottát az elkészült spárgával elkeverem, sóval, borssal, ízlés szerint citromlével elkeverem. A csirkemellet kilapítom (3-4 mm), sóval, borssal meghintem, és bacon+olajon éppenhogy megpirítom (fél-fél perc oldalanként). Egy kisméretű tűzálló tálat baconszeletekkel kibélelek, ráteszem a csirke felét. A csirkére egyenletesen ráterítem a ricottás krém felét. Még egy réteg csirke, majd az egészet betakarom a ricottás krémmel (második adag krémbe kevertem egy kevés petrezselymet is) 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, aztán 5-7 percig pirítom (volt egy pici lé az alján, így az utolsó 5 percre résnyire nyitottam a sütőajtót, és szépen elpárolgott). Míg sül a csirke, gyorsan elkészítem a szószt és nekilátok a krumplinak. Szósz Újrahasznosítom a csirkés-baconös serpenyőt. A szaftot felöntöm egy kevés vízzel beleteszek húslé kockát, és fél deci fehérborral forralom pár percig. Ha picit sűrűsödik, belekanalazom a musárt, ízlés szerint pár csepp citromlét is adok hozzá, sózom, borsozom, készen is vagyunk. Köret és tálalás Az újhagymát olívolajjal kevert vajon megdinsztelem, majd hozzáadom a krumpli-kockákat, picit pirítom, aztán fedő alatt (néha megkavargatva) megpuhítom. Nagyon enyhén sózom, végén fedő nélkül is pár percig forgatom, hogy a kockák szépen megpiruljanak. Kevés finomra vágott petrezselyemmel elkeverem, és tálaláskor kanalazom rá a fehérboros-mustáros öntetet, a tálból kiemelt husiblokkot pedig mellé ültetem.

 

Részletek be / ki Egyéb információk

 

Recept értékelése
1 (rossz) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (nagyon finom)


Hozzászóló neve Megjegyzés
1 + 8 =

 

 

Kezdőoldal ~ RECEPTEK ~ Kategóriák ~ Húsos ételek ~ Spárgás-citromos ricottakrémmel rakott csirke, fehérboros-mustáros szószba forgatott újkrumplival