Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |
Slambuc Szakácskönyv
Cookbook

 

Kategóriák Édes sütemények Marlenka

Előző recept
Következő Recept
Nyomtatás
E-mail
Marlenka
Marlenka

Szerző: admin

Értékelés: Nincs szavazat

Leírás:

Kedves Barátnőm 30. születésnapjára próbálkoztam meg eme nehéz feladattal...

Kisebb, nagyobb sikerekkel :)

Kell hozzá

Tészta: 70 dkg liszt, 10 dkg vaj (puha), 2 evőkanál méz, 25 dkg cukor, 1 evőkaná, szódabikarbóna, 1 kávéskanál ecet, 2 egész tojás, 2 evőkanál tejföl

Krém: 25 dkg vaj, 3 dl sűrített tej, 15 dkg mogyoró, vagy dió, 1 dl whisky

Elkészítése

Először összekeverem a szódabikarbónát és az ecetet. Majd kikeverem a puha vajat, a mézet - és a cukrot, majd hozzáadom az ecetet. Simára kéne kevergetni az egészet. Aztán lángra teszem és állandó keverés mellett a két felvert tojást hozzáadom. Habossá és világosbarnává válik egy idő után kevergetés közben, akkor leveszem a tűzről. Hűlni hagyom, ha langyos: a lisztet hozzáteszem, és egy-két kanál tejföllel rugalmas tésztává kidolgozom az egészet. Letakarva állni hagyom egy órát. Aztán hat cipóra osztva, egyesével palacsinta vékonyra kinyújtom és megsütöm a lapokat. (Kb. 1 perc alatt aranybarnává sülnek.)   A sűrített tejet dobozzal együtt három órán át főzöm (Befőttesüvegbe is rakhatom, jól rácsavarva a tetejét). Ha kicsit meghűlt a doboz kinyitom: barna, kásás benne a sűrített tej. Ezt kikeverem a vajjal simára, homogénre. Ekkor vagy a mogyorót és a whiskyt - ez az autentikus - vagy diót, vagy csokoládét keverek bele. A lapokat rétegezve megkenem ezzel a krémmel, tetejére krém kerüljön és arra tört mogyoró, vagy csoki. Másnapra tökély a végeredmény. A kész marlenka állítólag szobahőmérsékleten 30, hűtőben pedig akár 60 napig is eláll! Ezt szerencsére nem várta meg senki :)

 

Részletek be / ki Egyéb információk

 

Recept értékelése
1 (rossz) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (nagyon finom)


Hozzászóló neve Megjegyzés
0 + 3 =