Ki olvas éppen?
Legnépszerűbb cikkek
Szerző: admin
Értékelés:
(1Értékelés)
A húst bepácolom a következő módon: A kacsamell bőrét egy éles késsel, rombusz alakban bevagdosom, vigyázva, hogy csak a bőrét és a zsírréteget szeljem át, a húsba ne vágjak bele. Ezután mindkét oldalát sózom, borsozom. Egy edénybe beletépkedem a rozmaringot és a kakukkfű felét, rászórok egy gerezd fokhagymát, szeletelve. A melleket bőrrel lefelé ráfektetem a fűszerágyra, és annyi étolajat + vizet öntök rá, hogy ellepje a húst. Minimum 24 órára a hűtőbe teszem. Másnap kiveszem a hűtőből és szobahőmérsékletűre hagyom melegedni. Egy serpenyőt, amibe belefér mindkét mell, közepes hőfokon felforrósítok. A kacsamelleket kiveszem az olajból és lecsöpögtetem. Forró serpenyőbe teszem a húst bőrrel lefelé, és 8-10 percig sütöm, míg barnára nem pirul. Ezután megfordítom, és a másik oldalát kezdem sütni, kb. 5 percig. Közben egy fogóval (nem húsvillával!) forgatva, az oldalait is megpirítom, hogy mindenhol kérget kapjon. Ha kész, 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 3-6 percre, a hús vastagságától függően, és megsütöm. (A visszamaradt kacsazsírt ne dobjuk el, mert nagyon finom kenyérre kenve, egy kis friss zöldséggel!)
Sült alma: A sütőt előmelegítjük, az almákat félbevágjuk és arccal felfelé a sütőlapra helyezzük. 7 dkg barnacukrot, 6 dkg teavajat, fahéjat teszünk a tetejükre. 30 percig sütjük, közben folyamatosan locsolgatjuk. 12 dkg teavajat lábosban addig hevítünk, míg illatozni nem kezd. Amikor aranybarna, hozzáadunk 4 ek citromlevet és 3 ek cukrot. Még 2 percig sűrítjük. Az almákat, a süt kacsamell mellé tálaljuk és ezzel a savanykás mártással öntjük nyakon.
|