Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |
Slambuc Szakácskönyv
Cookbook

 

Kategóriák Tészták Burgonya fánk (szalagos)

Előző recept
Következő Recept
Nyomtatás
E-mail
Burgonya fánk (szalagos)
Burgonya fánk (szalagos)

Szerző: admin

Értékelés: Nincs szavazat

Leírás:

A farsang jellegzetes étele a fánk, melynek mágikus erőt tulajdonítottak, például a Szerémségben azért sütötték, hogy a vihar ne vigye le a háztetőt. A fánk szó a szász eredetű fankox, fankoch szavakból eredeztethető, mely "zsírban sült"-et jelent. A fánknak sok változata ismert, így a: szalagos fánk, farsangi fánk, rózsafánk, forgácsfánk (csöröge fánk), cseh fánk (talkedliként is ismert), amely minden társadalmi réteg farsangi étele volt. Miután a hagyományos kultúrában disznózsírban sütötték meg, jól kifejezte a XX. század elejéig a húshagyó-keddi zsíros és az azt követő zsírtalan étkezés határát.

Kell hozzá

3 szem burgonya, 25 dkg liszt (vagy amennyit felvesz), 2 dkg élesztő, 1 tojás, 1 dl tej, 1 3k olaj, só, cukor, olaj

Elkészítése

A burgonyát héjában puhára főzzük, lereszeljük, a tejet fellangyosítjuk, benne felfüttatjuk az élesztőt.
A krumplihoz lisztet, sót, tojást adunk, majd az élesztős tejet. Kelesztjük 1 órát.
Megnyújtjuk, (kb. 2 centisre), kicsi karikákra szaggatjuk, majd pihentetés után fedő alatt, bő olajban kisütjük.

 

Részletek be / ki Egyéb információk

 

Recept értékelése
1 (rossz) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (nagyon finom)


Hozzászóló neve Megjegyzés
0 + 5 =

 

 

Kezdőoldal ~ RECEPTEK ~ Kategóriák ~ Tészták ~ Burgonya fánk (szalagos)