Ki olvas éppen?
Legnépszerűbb cikkek
Szerző: admin
Értékelés: Nincs szavazat
Több mézes receptet kipróbáltam már, változó sikerrel. Volt ami nyersen annyira ragadt, hogy nem lehetett dolgozni vele, volt amelyik olyan keményre sült, hogy a fémdobozos trükk sem segített rajta, és még sorolhatnám. Chilii&csoki is hasonlóan járt, de volt rá megoldása. Íme:
50 dkg liszt, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 35 dkg méz, 4 ek olaj, fél cs mézeskalács fűszer
A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerkeverékkel.
2 tojást a mézzel keverjünk habosra keverőgép segítségével.
Keverjük össze a mézes tojásokat a liszttel, a finomra vágott narancs és citromhéjjal, olajjal és 3 evőkanál vízzel, dolgozzuk sima tésztává és hagyjuk legalább 1 órát hideg helyen pihenni.
Tegyük a tésztát lisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk fél cm vastagra és szaggassuk ki a kívánt formákra. Helyezzük a kiszaggatott süteményeket egy enyhén beolajozott tepsire, kenjük meg a tetejüket tojással. Díszíthetjük dióval, mandulával. 180 C-on süssük aranysárgára.
Én kb. 10-12 percig szoktam sütni, attól függ, hogy mekkora darabokra szaggatom a tésztát.
|