Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |
Slambuc Szakácskönyv
Cookbook

 

Kategóriák Édes sütemények Házi rétes

Előző recept
Következő Recept
Nyomtatás
E-mail
Házi rétes
Házi rétes

Szerző: admin

Értékelés: Nincs szavazat

Leírás:

Nagymamám házi rétes receptje. Bár Őrajta kívül senki nem tudta igazán olyanra csinálni, de azért lehet próbálkozni.

További képek - Click to view larger image
Kell hozzá

Tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 2 tojás, 1 kis pohár tejföl, só

Túrótöltelékekhez: 50 dkg túró, 5 dkg mazsola, 6 dkg cukor, 1 cs. vaniliás cukor, citromhéj, 1 tojás sárgája, 2 ek tejföl, 2 ek búzadara

Meggytöltelékhez: 50 dkg magozott meggy, 3 ek szeletelt mandula apróra vágva, 3 ek. cukor, fahéj

Almatöltelékhez: 50 dkg savanykás alma lereszelve, 3 ek darált dió, 3 ek. cukor, fahéj

 

Elkészítése

Az élesztőt 1 kk. cukorral, kevés langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval és a többi összetevőt is hozzáadva összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, míg hólyagossá nem válik. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk (kb. egy gyúródeszka nagyságúra), olvasztott vajjal megkenjük, majd feltekerjük, mint a beiglit. A tekercset három részre vágjuk, és fél órát kelesztjük. Kinyújtjuk, közepére csíkban beletöltjük a töltelékeket, alulról és felülről ráhajtjuk a tésztát, végeit gondosan behajtjuk, tojással megkenjük, majd 180 °C-on 20 percig sütjük.

 

 

Részletek be / ki Egyéb információk

 

Recept értékelése
1 (rossz) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (nagyon finom)


Hozzászóló neve Megjegyzés
7 + 2 =