Ki olvas éppen?
Legnépszerűbb cikkek
Szerző: admin
Értékelés: Nincs szavazat
Nagymamám házi rétes receptje. Bár Őrajta kívül senki nem tudta igazán olyanra csinálni, de azért lehet próbálkozni.
Tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 2 tojás, 1 kis pohár tejföl, só
Túrótöltelékekhez: 50 dkg túró, 5 dkg mazsola, 6 dkg cukor, 1 cs. vaniliás cukor, citromhéj, 1 tojás sárgája, 2 ek tejföl, 2 ek búzadara
Meggytöltelékhez: 50 dkg magozott meggy, 3 ek szeletelt mandula apróra vágva, 3 ek. cukor, fahéj
Almatöltelékhez: 50 dkg savanykás alma lereszelve, 3 ek darált dió, 3 ek. cukor, fahéj
Az élesztőt 1 kk. cukorral, kevés langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval és a többi összetevőt is hozzáadva összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, míg hólyagossá nem válik. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk (kb. egy gyúródeszka nagyságúra), olvasztott vajjal megkenjük, majd feltekerjük, mint a beiglit. A tekercset három részre vágjuk, és fél órát kelesztjük. Kinyújtjuk, közepére csíkban beletöltjük a töltelékeket, alulról és felülről ráhajtjuk a tésztát, végeit gondosan behajtjuk, tojással megkenjük, majd 180 °C-on 20 percig sütjük.
|