Nyomtatás
Szilvalekváros derelye
Szilvalekváros derelye

Szerző: cseperke

Értékelés:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Szavazat)

Leírás:
Kell hozzá

45 dkg burgonya, 1 tojás, fél ek. só, 20 dkg liszt, sűrű – lehetőleg házi – szilvalekvár, 2 dkg vaj, barnacukor, fahéj, zsemlemorzsa, 1 ek. búzadara

Elkészítése

A sós vízben puhára főzött burgonyát összenyomjuk, hozzá adjuk a sót, tojást, vajat, darát és végül a lisztet. Jól összedolgozzuk, kettéosztjuk és az egyik tésztát fél cm-esre nyújtjuk. A szilvalekvárból halmozunk rá, kevés barnacukrot szórunk a lekvárhalmokra, majd a másik tésztát is kinyújtva ráhelyezzük. A jól látható halmok mentén megnyomkodjuk, majd derelyeszaggatóval kisebb négyzeteket vágunk.   Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük és fahéjas, pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

 

Részletek be / ki Egyéb információk