Nyomtatás
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

Szerző: admin

Értékelés:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Értékelés)

Leírás:

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy igazán jó szilvás gombócot csak tapasztalt, nagy konyhai múlttal bíró nagymamák tudnak készíteni – pedig nem ördöngösség.

Kell hozzá

50 dkg burgonya, 1 ek. vaj, 25 dkg liszt, 1 kg szilva, cukor, fahéj, zsemlemorzsa

Elkészítése

A sós vízben puhára főtt burgonyát összenyomjuk a vajjal, és hozzákeverjük a liszttel és kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Késsel négyzeteket vágunk belőle, és fél szilvát a közepére teszünk. A szilvákat megízesítjük cukorral, vaniliás cukorral és fahéjjal.
Sós, lobogó vízben kifőzzük. (amikor a gombócok feljöttek a víz színére még kell 2-3 perc). Pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Jegyzet

A siker receptje: Nagyon fontos a tésztához legmegfelelőbb krumpli kiválasztása. Erre a célra a magas keményítőtartalmú, szétfővő krumplifajta a legjobb. Ezzel a tulajdonsággal általában a sárga héjú és húsú krumplik rendelkeznek. A szilva mindenképpen legyen érett és édes. Jobb az apróbb szemű.

 

Részletek be / ki Egyéb információk