Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

nagy_levin

Valamiért Csepel kevésbé frekventált részén, panelházak halálos ölelésébe „REJTŐzött” ez a kis étterem… Csak úgy véletlenül nem lehet rálelni, viszont ha határozott céllal jön ide az ember, a Nagy Levin étterem korrekt élményben részesít. Az étlap igényesen megszerkesztett, átlátható, pár szóban utalnak is az étterem sajátosságaira. Szerencsére ezt sem bonyolítják túl, merészen a menüre bízzák, hogy az majd beszél helyettük. És valóban… aki hallott valaha a Nagy Levin étteremről, az tudja, hogy ott az étlap beszél!

Született csepeli lány lévén régebben családommal már jártam itt, de a megújulásuk óta még nem próbáltam újra. Sokakat zavar, hogy itt a pincérek kapásból letegezik az embert. Valószínűleg a hely közvetlenségét szeretnék ezzel is tovább fokozni, és - valljuk be - valóban furcsán venné ki magát egy hivatalosan udvariaskodó megszólítás egy ilyen közvetlenséggel (barátsággal) minket megszólító étlapból feltekintvén… Tehát ez illik ide. És engem egyébként sem szokott zavarni az ilyesmi. Marketingfogásnak viszont elég kockázatos és konfliktusszülő. A rejtői hősök szellemével sűrűn lakott étterem egy takaros, bensőséges kikötői kantin, fa álmennyezettel, jutazsákokkal, gramofonnal és olyan étlappal, ami tényleg nem egy szokványos féle. Fülig Jimmy jellemét, történeteit nem lehet csak úgy egyszerűen elmesélni. Rejtő Jenőt olvasni kell. Azoknak, akik nem olvassák el lehet viszont mondani egy falat kenyérrel, egy tál finom levessel, vagy egy szép szelet illatozó hússal, mert azt ugye sokan (sajnos) sokkal jobban szeretjük!

A felújítás óta csak most voltam nemrég újra. Hát mi tagadás, sokkal kellemesebb lett a belső tér. Kisebb baráti társasággal alkalmunk volt egy kifejezetten kellemes borvacsorára az étterem rendezésében. A menü gondosan a kóstolt borokhoz volt válogatva, mindegyik fogás (5) kifogástalan ízharmóniát nyújtott.


1. Finom baguettre kent “haltrió” 2006-os Barrique Chardonnay-val

2. Jérce medálok illatos rizzsel és 2008-as friss Roséval

3. Rozmaringos tepsis krumplin tálal sertésszűz 2006-os Bikavérrel

4. Csáky rostélyos tojásos galuskával, hozzá pedig 2005-ös Paptaggal

5. És végül a desszert: házi túrós-barackos rétes 2008-as Muscat Ottonellel

A borvacsora egyébként egy új kezdeményezés a Nagy Levin részéről, de vannak különböző estek is nemzetiségek konyháival.



Budapest 1212. Széchenyi utca 92/B.

www.nagylevin.hu