Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Hiába szertjük a belga söröket, hiába vággyuk már régóta megkóstolni a híresen finom feketekagylót ‘á lá Peter Marcus, lehet, hogy mindez kevésnek bizonyul ahhoz, hogy egy felhőtlen estét töltsünk el barátaink társaságában az említett nevű Apátsági Étteremben...bár az is lehet, hogy velünk van a baj és csupán a dohányzási szokásainkon kellene változtatnunk… Az eset néhány hete egy zsúfolt hétköznap estéjén történt, amikoris ötödmagammal beültem az Apor Péter utcában lévő sörözőbe. Az asztalt előre lefoglaltuk és mivel a társaság nagy része súlyosan károsítja önnön és környezete egészségét, természetesen dohányzó helyet kértünk. Elfoglaltuk a székeinket, majd rendeltünk. A csapolások még viszonylag normális ideig tartottak, ám felmerült bennünk a gyanú, hogy a rendelt (tengeri) ételekhez mostanában küldhették ki a halászhajót… ebből fakadó bánatunkat és éhségünket eleinte az alkoholba fojtottuk, de később tartani kezdtünk az ilyenkor ismeretes hatások kellemetlen következményeitől…

Arra már nem is emlékszem, hogy hogyan, de idővel elénk került az étel is. A minőségben itt sem volt hiba. Ám az utána következő pincérekkel folytatott párbeszédben annál inkább! Az ételeink jóízű elfogyasztása után ugyanis a társaság néhány tagja szívesen rágyújtott kedvenc füstölőjére, ami jelen esetben a szivarka volt, kellemesebb, illatosabb füsttel, mint a cigaretta. Pár perc és máris ott termett az egyik pincérnő, mondván:

- Itt nem lehet szivarozni!
Mi elég értelmetlen képet vágtunk… mivel dohányzó részen ültünk és mindenki pöfékelt körülöttünk, mertünk élni a kérdéssel:
- Hogyhogy?
- A légtisztító berendezés nem szivarfüstre van kialakítva, így azt nem tudja elszívni.
(Kínos, ám visszatartott nevetésünk nem hatotta meg és nem tántorította el jól kitalált meséjétől, sőt - mivel 4 épületépész ült mellettem, elvileg elég hátrányos helyzetből, de - tovább “tüzelt” a pincérnő)
- Nem lehet szivarozni!
- Egyébként ez nem szivar!
- De az! Kérem oltsák el!

Nem oltottuk el. Néhány perc múlva megjelent egy másik (erősebbnek tűnő, hímnemű - de valószínűleg kényszer hatása alatt álló) pincér:
- Ne haragudjanak, de itt nem lehet szivarozni!
- Köszönjük, felerült már a kérdés: Miért?
- Mert máskor jelezték néhányan, hogy zavarja őket a szivar illata.

(Úgy látszik a pincérek között nem volt meg a kellő kommunikáció)

- A dohányzó vendégek panaszkodtak a szivarfüstre?
- Igen.
- Az előbb a hölgy a füstelszívó hiányosságaira hivatkozott…
- ööö… igen. De elsősorban a vendégek miatt.
- És ha pl. láncdohányosként egymás után gyújtanánk meg a cigarettákat, akkor is ránk szólna?
- Akkor nem.

Eloltottuk. Tudtuk, hogy értelmes magyarázatot, normális érveket itt nem fogunk kapni. Pedig alapvetően nem lenne ez rossz hely ám! De valami biztosan nem kerek! Vajon miért jó olyan dolgokra hivatkozniuk, ami alapvetően nehezen elhihető? Miért nincs rendesen kiépítve az elszívó rendszer? Miért tartják normális dolognak, hogy dohányzásra kijelölt helyen megszabják, mit szívjon az ember? Ráadásul miért ilyen fene büszkék minderre? Csalódottan, kétségek közt jöttünk el és - bár én nem dohányzom - megértem, ha ismerőseim többé nem szívesen jönnek ide.

1011 Budapest, Apor Péter u. 1.

www.patermarcus.hu

 

Vélemény - betti 2009. október 20. kedd - 09:29

Na itt nagyot szívtunk! Lassú volt a kiszolgálás, bunkó a pincér… A kaja átlagos. Cigizni nem próbáltam… Smile

Kezdőoldal ~ Gasztro-tesztek ~ Étterem tesztek ~ Pater Marcus Belga Söröző