Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az isler, pontosabban ischler: ischlit jelent. Az közkedvelt ischli (fánk) csokoládéval bevont, ribizlilekvárral töltött két lapos, omlós tésztakorong.
Az eredeti ischlert I. Ferenc József számára készítették és ez kedvenc süteményévé vált. Sokan azt vallják, hogy az ischli Zaun Cukrászda főcukrásza: Richard Kurth találmánya volt 1950 ben. Ha bárki el tudja dönteni, hogy valójában kihez köthető, az szóljon… hisz akárhogy számolom, minimum 100 év difi van köztük.

 

Egy biztos:: a Zauner kétféleképpen készít ischlert: a karácsonyi verzióban lekvár van, a máz pedig kávé ízű, tetején dióval, vagy pisztáciával. A hétköznapi ischlert csokoládékrémmel töltik és a máz is csokoládés.
A cukrászdákat járva akarva-akaratlanul észrevettem, hogy ahány hely annyiféle isler létezik. Van, aki fittyet hány holmi alapreceptre, vagy épp Richard Kurth-nek képzelve magát sajátot kreál.

(Én is kreáltam!! A recept itt megtalálható!) Sőt, nem olyan régen hallottam, hogy létezik egy szolnoki (habos) változat is már nagyon régóta. Nosalty oldalán van is egy ilyen recept, én egyelőre sosem próbáltam és nem is kóstoltam még.