Ki olvas éppen?
Legnépszerűbb cikkek
Édes, félédes: a ki nem erjedt cukor többé-kevésbé édessé teszi a bort.
Száraz: nincs visszamaradt cukor, a bor íze kellemesen savas és kesernyés.
Bársonyos: harmonikus, finom csersavtartalmú vörösborok jellemzője.
Elegáns: nemes aromájú, harmonikus, finom savú bor.
Fanyar: a csersav jellegzetes íze, az elegáns fanyarság az új tölgyfa hordóban érlelt borok kívánatos jellemzője.
Friss: élénkebb savtartalmú fiatal borok jellemzője.
Gerinces: testes, élénk és határozott savtartalmú borok.
Gömbölyű: lágyabb savakkal rendelkező, harmonikus bor, amelynek összbenyomása gömbölyű és kerek érzékszervi hatást kelt.
Harmonikus: a bor érzékszerveinkre ható alkotórészeinek (sav, cukor, extrakt, alkohol, illat, aroma) tökéletes összhangja.
Hosszú lecsengésű: az illat- és zamatanyagokban gazdag, kemény és testes borok aromáit hosszan „visszacsengve" érezzük.
Karakteres: jellegzetes illat- és aromavilág.
Kemény: nagy savtartalmú és nagy extrakttartalmú bor.
Könnyű: kellemes, alacsonyabb alkoholtartalmú bor.
Lágy: alacsony savtartalmú bor.
Nehéz: nagy alkoholtartalmú, extraktanyagokban gazdag bor.
Olajos: nehéz, testes, magas glicerintartalmú bor.
Sima: finom sav- és glicerintartalmú bor.
Testes: magas extrakttartalmú bor.
Tüzes: harmonikus, magas alkoholtartalmú bor.
< Előző | Következő > |
---|