Ki olvas éppen?
Legnépszerűbb cikkek
Fehér nemes penésszel borított, lágy sajt. E híres sajt bölcsője Franciaország északkeleti részén, Champagne-ban található, nevét az ott fekvő Chaource faluról kapta.
Ezen kívül a burgundiai Aube és Yonne megyében található sajtüzemek kapták még meg az AOC-védjegyet e sajt előállításához.
A friss Chaource-nak van egy szilárd, törékeny magja, amely az érlelés során keményebbé válik. Kergét vékony, fehér nemespenész-bevonat borítja Két-felenagyságban kapható: a nagy Chaource átmérője
Az oltó hozzáadását követően a tehéntej24 óra alatt kocsonyásodik meg. A tejalvadékot lyukacsos formába Öntik. Minthogy a sajtmassza alatt nincs szilárd felület, a fennmaradó tejsavó lassanként kicsöpöghet belőle. A sózás és a szárítás szalmaágyon történik, utána a sajtot legalább 14 napig érlelik. A friss Chaource kicsit savanykás éretten gyümölcsös, enyhén diós ízű.
< Előző | Következő > |
---|