Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Soproni borvidék zászlósbora. A kutatások szerint a Kaszpi-tenger vidékéről származik, és a honfoglaló eleink hozták magukkal. A Kárpát-medencében rendkívül elterjedt, közkedveltségét megbízhatóságának és karakteres borának köszönheti. Borát dús csersavtartalom, rubinvörös, mély szín, fajtajelleges íz és zamat jellemzi.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 °C. Sertés és marhahúsból készült ételekhez éppúgy, mint könnyű sültek vagy hideg vacsorák után. Illatában meglepő, egy szép érettnek tűnő anyag ígérete, kellemes fára visszavezethető háttérrel kisérve. Átjön a soproni frankosokra jellemző hűvösség és van egy érdekes mákos-diós beütése is. Az egészet még az elegánsnak nevezhető soproni vonalnak is neveznénk illatban. Színe meggypiros, de hát ilyenek ezek a soproni kékfrankosok… Először van egy pici édeskés érzetünk, ami a korty vége után aztán nagyon hamar átvált egy fanyar, húzós lecsengésbe. Színében, illatában elcsábítani akaró bor, ízében, összhatásában azonban erős a lefelé irányuló korrekció. Kellemes ízhatás, de valami hiányzik, talán a bor gerince? Mindenesetre az illata sokkal ígéretesebb, mint utána az íze és az egész összhatás.

Kezdőoldal ~ Borok ~ Vörösborok ~ Taschner - Kékfrankos