Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Olvasóink értékelése: / 9
ElégtelenKitűnő 

kekfrankos

Nagyburgundi, Blaufränkisch, Lemberger, Gamé. Közép-európai vörösborfajta, amely sötét színnel, jelentős sav- és kedvező tannintartalommal tűnik ki, és jó minőség esetén a hordóban való érlelés csak hasznára válik. Bora csersavban gazdag, eléggé kemény. Az érlelés során savai lefinomodnak. Színanyagtartalma még gyengébb évjáratban is kielégítő, még éretten is közelebb áll a bíborlilához, mint a melegebb vörösbor színekhez. Illatában enyhén aszalt szilvára emlékeztető, zamatos, testes és fanyar, eléggé savas, fajtajelleges, finom rubinszínű vörösbor. A soproni Kékfrankos külföldön is ismert. Bora az Egri Bikavér legfontosabb alkotórésze.

 

Milyen ételek illenek hozzá? Parmezán, márvány sajt, Töltött paprika, paprikás csirke, vaddisznósült,, flekken, Sváb galuskás lencse

Borok ebből a szőlőből
Bolyki Kékfrankos
Dúzsi Leányvári Kékfrankos
Konyári Kékfrankos
Szeleshát Kékfrankos
Taschner Kékfrankos
Weninger Kékfrankos < Előző   Következő >