Share
|
Budai Irsai Olivér – Nyakas
Szőke Irsai Olivér
< Előző
Következő >
Ki olvas éppen?
Oldalainkat 33 vendég böngészi
Legnépszerűbb cikkek
Magyarország második legelterjedtebb csemegeszőlő-fajtája. Kocsis Pál állította elő 1930-ban a Pozsonyi és a Csaba gyöngye keresztezésével. Elnevezése állítólag egy kártyapartihoz kötődik, amelyben a győztes nevét örökítették meg ebben a frissen kinemesített szőlőfajtában. Korán érő szőlő, vékony héja ellenére kevésbé rothad, mustja közepes cukortartalmú, és a csemege szőlőkre jellemző alacsony savtartalommal bír. Az Irsai Olivér bora erőteljesen muskotályos illatú, és zamatú, savaiban lágy, friss, üdítő jellegű. Gyorsan vénülő bor, frissen kiváló élvezeti értékekkel bír, de hosszú tárolásra nem alkalmas.
Milyen ételek illenek hozzá? Krumplis tészta, Főzelékek, töltött zöldségételek, Fürj, Karalábé, cukkini
Borok ebből a szőlőbőlBudai Irsai Olivér – Nyakas
Szőke Irsai Olivér