Ki olvas éppen?
Legnépszerűbb cikkek
Müller-Thurgau. Vélhetően a világ legöregebb újnemesítése, amely túlélte az idők viharait, és ma is kedvelt fajta. Nevében őrzi nemesítőjének, dr. Hermann Müllernek emlékét, aki a svájci Thurgau kantonból származott, és e fajtát 1882-ben Geisenheimben hozta létre. A Müller-Thurgau egészen az utóbbi évekig a legelterjedtebb német szőlőfajtának számított, időközben azonban a rizling ismét háttérbe szorította. Szőlője bőséges termést hoz, bora pedig harmonikus ízű és igen itatja magát. Ha a szüret mennyiségét radikálisan csökkentik, a Müller-Thurgau elegáns és hajlékony bort ad. Legtöbbször egyszerű és könnyű asztali bort állítanak elő belőle. Illatos, gyors fejlődésű, esetenként lágy. Az illat- és zamatanyagok már alacsonyabb mustfoknál (15-16 mustfok) is kialakulnak. Fajtajelleges, reduktív technológiával üde, kellemes, akár primőr bor is készíthető belőle.
Milyen ételek illenek hozzá? Sült fehérhúsok, gyümölcsös ételek
Borok ebből a szőlőből
Nyakas Budai Müller-Thurgau
< Előző | Következő > |
---|