Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
akacmez1

Az akácméz illata enyhe, savtartalma a többi mézénél alacsonyabb. Mivel a szőlő és a gyümölcscukor aránya benne 1:1,4-hez, csak lassan (4 éven túl) kristályosodik ki.

A legédesebb méz, ami kivételesen magas, 42%-os gyümölcscukor tartalmának köszönhető. Világos, zöldessárga színe van, attól függően, hogy milyen fáról való, természetesen az íze is különbözhet. Enyhe íze miatt szívesen használják süteményekbe. A nyírségi lakosság főleg nyersen, csemegeként fogyasztja, de készítenek pálinkát, mézesbort és mézbort is. Íze kellemesen lágy, sokáig folyékony marad, jó fertőtlenítő, köhögés ellen ajánlott. Az akácpollen aránya általában 10-20 százalék közötti, de előfordult már 38 százalékos is, ami az akácvirágok pollenszegénysége mellett kimagasló érték. A virágpor nem befolyásolja a méz élvezeti értékét, de a kereskedelem figyelembe veszi, mert igazolja az áru eredetét. Valamennyi akácméz a lépesmézek alapja és ugyancsak az adja hozzá a töltőmézet.

Kezdőoldal ~ Mézek ~ Méz fajták ~ Akácméz