Share
|
Ki olvas éppen?
Oldalainkat 5 vendég böngészi
Legnépszerűbb cikkek
Félkemény tehénsajt, melyet 3 – 12 hónapig érlelnek. Ízében hasonlít az ementálira, de teltebb.
A márka hivatalosan 1977-ben látta meg a napvilágot, de a történelme régebbre nyúlik vissza. 1914-ben Cees Boterkooper vett egy kicsi tejgazdaságot Schoonrewoerd-ban, Leerdamtől nem messze, egy kereskedőnek (Bastiaan Baars) pedig volt egy kicsi sajtboltja egy közeli faluban. A sajt-gyártó és a boltos kereskedelmi útvonalai 1970-ben kereszteződtek, majd a Goudából és az Ementaliból egy újfajta sajtot fejlesztettek ki. A Leerdammer így született meg. Szép, lyukas, finom kérgű sajt, a Goudánál kevesebb só- és zsírtartalommal.
< Előző | Következő > |
---|