Ki olvas éppen?
Legnépszerűbb cikkek
Jön a nyuszi... és jönnek a locsolók is - már ha nem is olyan egetverően sok, mint serdülőkoromban – és őket illik meglepni valami finomsággal, például ezzel a házilag készült csokitojással, ami sokkal különlegesebb, mint bármelyik üzletben kapható! Egyrészt azért, mert jó minőségű svájci csoki van hozzá, jövőre pedig olyan csokoládét használhatok fel, amilyet csak akarok!
Egy hete még nem gondoltam, hogy ilyesmibe fogok, bár azon már régóta morfondíroztam, hogy mit kellene kitalálni idén az unalmas színű, csak ritkán tökéletes, festett húsvéti tojások helyett.
Kislány koromban még élveztem a tojásfestést, de mára már csak bosszankodás általában.
Most viszont úgy hozta a sors, hogy váratlan ajándékot kaptam: egy csokitojás késztő szettet. (lásd: az első képen), így most ezzel próbálkoztam meg.
A küzdelem nem volt olyan egyszerű, mint ahogy hangzik, de a végeredmény remélem mindenki örömére válik! Először a formát 20 percre hűtőbe kell tenni, hogy jól lehűljön. Aztán óvatosan meg kell olvasztani a csokoládét, gőz fölött, majd miután kicsit hűlt, sűrűbbé vált, kikenni a műanyag tojásformákat és hamar visszatenni a hűtőbe kb. 15 percre. Ezt a műveletet 4-szer kell megismételni, hiszen így nyeri el végül majd kellő vastagságát a tojás fala. Az utolsó fázis után kicsit hosszabb időre (akár egész éjszakára) hűtőben hagyhatjuk a formákat. A szettben mellékelt 200 g-os csokoládé táblából 2 egész tojás készült, tehát darabonként is megtermett 100 g-osak.
Miután óvatosan kipattintjuk a fél-fél tojásokat, olvasztani kell még egy kis csokit, amivel összeragasztjuk őket. Én közben kis üzeneteket is írtam, amiket az összeragasztás előtt belerejtettem a tojásokba, hogy ezzel is alátámasszam: a csokitojás személyre szólóan és teljes mértékben házilag készült!
< Előző | Következő > |
---|