Share
|
Ki olvas éppen?
Oldalainkat 15 vendég böngészi
Legnépszerűbb cikkek
Ez a bor rendkívül megosztó tud lenni, hiszen egymás után dobálja a Király dűlő mineráliáját, a friss és érett, befőttes gyümölcsöket, virágot, mézet. Egyik kortynál sós, a másiknál gejl. 1992-ben telepítették ezt az ültetvényt a Királyban: Tokaj egyik leghíresebb dűlőjében. 2007-ben aztán kereshették is, nem tudom ki emlékszik rá, de brutális nyár volt, tikkasztó forróság, ráadásul előtte tél sem volt nagyon. A Királyon ez hatványozottan jelentkezett, a halvány aranyszínű boron érződik is a jól beérett gyümölcs, ez adja a citrusok után a mézet, virágport, marcipánt. Tüzes bor ez, a forróság gyermeke, magas alkohollal (közel 15%), lágy savakkal és diszkrét, nagyhordós (magyar tölgy) érleléssel, ami szép édesköményes jegyekkel gazdagítja.
< Előző | Következő > |
---|