Share
|
Ki olvas éppen?
Oldalainkat 91 vendég böngészi
Legnépszerűbb cikkek
Neve ennek a félpuha tehéntejből készült sajtnak Belgium legismertebb flamand falujából való, ahol egyszerűen „parasztsajtnak" hívják. Leginkább egy vekni falusi kenyérre hasonlít, kerek alakú, kemény, de ehető barna héjjal. Súlya kb. 3 kg. Kérge sötét sárga vékony, fehér nemespenész-bevonattal. A sajttészta színe emlékeztet a tojássárgájára, rugalmas, erjedési lyukakkal tarkított, nagyon krémes. A Passendale-t pasztőrözött tehéntejből készítik, oltóval beoltják, majd darabolják. A tejalvadékot kenyér alakúra formázzák, majd sózzák. Ezt követően a sajtot a levegő közepes nedvességtartalma mellett legalább 45 napig érlelik. Íze az enyhén fűszerestől a pikánsig változik, zsírtartalma 50%.
< Előző | Következő > |
---|