Text Size
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
  • Slambuc - gasztronómia Kritikák, receptek, borok, sajtok, fűszerek
Share |

Méz fajták

akacmez1

Az akácméz illata enyhe, savtartalma a többi mézénél alacsonyabb. Mivel a szőlő és a gyümölcscukor aránya benne 1:1,4-hez, csak lassan (4 éven túl) kristályosodik ki.

 

aranyvesszomezÍzletes, lágy, aranyszínű, mint az aranyvessző nyári virágpompája. Robusztus, vadvirág és méhviasz ízű. Gyakran kristályos.

   

edesharmatmezFenyő, hárs és fűzfavirágokból gyűjtött, nagyon aromás, könnyen sötétedő, fűszeres méz.

 
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

erdeimezAz Erdei Harmat Méze. Nem a virágok nektárjából származó méz.

   

gesztenyemez

A szelídgesztenye fák nyár eleji virágaiból származik, különleges ízét az ínyencek nagyra értékelik. Magas ásványi anyag tartalmával kitűnik a többi méz közül.

 

harsmezMarkáns hársfa ízt és illatot őriz meg ez a méz. Pikáns íz jellemzi, amely nem csak édesíti, hanem fűszerezi is az ételt és italt.

   

medvehagymamezA medvehagyma-méz a legtisztább fajtamézek közé tartozik. Bár áprilisban már többféle növény virágzik, de nem a bükkösökben.

 

mentamezA mentavirág nektárjából nyert, a benne levő illóolajok révén érzéstelenítő hatású és gyomorpanaszokra is gyógyír.

   
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

mustarmezJellegzetesen illatos, világossárga, kristályosodásra hajlamos méz. Magas vérnyomás, érelmeszesedés csökkentő hatású.

 
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

napraforgomez

Aranysárga, később sötétebbé váló mézfajta, amely a benne lévő sok szőlőcukor miatt hamar szétválik folyékony és kristályos részre.

   
Olvasóink értékelése: / 9
ElégtelenKitűnő 

repcemezA repce méze gyorsan, finomszemcsésen kristályosodik. Színe halványsárga, kristályosan még világosabb.

 

selyemfumez

A selyemkóró hazánkban alkotja Európában a legnagyobb összefüggő mezőket. A nektárja erős illatú, akárcsak szép, húspiros virágai.

   

viragmezA vegyes virágméz nem önálló fajtaméz, az erdőszélek gyümölcs-, fűz, vadmeggy-, galagonya-, vadrózsa-, akácvirágának finom szemcséssé váló együtteséből származik.

   
Kezdőoldal ~ Mézek ~ Méz fajták