Ki olvas éppen?
Borok
A Budai Chardonnay egy kiváló, karakteres bor, illata fiatal korában a zöldalmára, körtére később az illatos rétre emlékeztet, zamatában a finom savak és telt gyümölcsízek dominálnak. Szalmasárga szín, érett illat, ananászos, körtés, gyümölcsös, bodza nyomokban, szép, kevésbé hűvös, mint szokott, ígéretes. A korty kemény, elsőre már-már teltnek is tűnik, a savak kissé sokan vannak, de nem zavarnak. A második-harmadik pohár után a magas, 13,5-es alkohol is érződik, de inkább kellemesen, mint fejbevágóan. Jót tesz neki a szellőzés.
A Müller Thurgaut Hermann Müller nemesítette Svájcban, de sajnos nem tudni pontosan, hogy miből. Lehet, hogy rizlingből és zöldszilvániból, de nem kizárt, hogy a saszla volt a másik összetevő. A Nyakas boroknál vettem észre és mindenképpen említésre méltó, hogy a borászat dicséretesen informatív hátcímkékkel dolgozik! A Budai Müller Thurgauéról nemcsak a közreműködő borászok nevét, hanem a szüret pontos időpontját és a is megismerheti a fogyasztó.
Halvány szalmasárga szín, illata módfelett élénk, bodzás-füves, melegebb, gyümölcsös-citromos árnyalatok is bejátszanak. Nem bonyolult, de vonzó. Szájban is az, friss, zamatos, lendületes, lecsengése finom, vibráló savai pont annyian vannak, hogy jólessenek.
További cikkeink...
2. oldal / 3